ktirio.gr

13/09/2019

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019. ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ. Το ειδικό αυτό τεύχος είναι αφιερωμένο στο βιοκλιματικό σχεδιασμό και την εξοικονόμηση ενέργειας.

13/09/2019

Η εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης σε υφιστάμενα και νεόδμητα κτίρια για την ενεργειακή αναβάθμιση έχει σχετικά λίγα χρόνια που απαντάται στην Ελλάδα, αλλά βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Ωστόσο η τοποθέτησή της στα κτίρια έχει εγείρει πολλά ζητήματα, άλλοτε υπέρ και άλλοτε κατά, που χρήζουν διαλεύκανσης.

25/07/2019

Μια λειτουργική κουζίνα υψηλής αισθητικής με σύγχρονο εξοπλισμό αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο σε μια ανακαίνιση κατοικίας.

25/07/2019

Η ανακαίνιση των ηλεκτρικών δικτύων και γενικότερα των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους είναι μία συνεχής διαδικασία, η οποία έχει δύο βασικές αιτίες.

25/07/2019

Η γήρανση των κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος συνοδεύεται από βλάβες στα δομικά υλικά. Η πρόληψη, η επιβράδυνση και η αποκατάσταση της φθοράς μέσω σύγχρονων μεθόδων και κανονιστικών διατάξεων διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα της κατασκευής σε διάρκεια.

25/07/2019

Η χρήση κουφωμάτων αλουμινίου ικανοποιεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, που δίνει έμφαση στην αειφορική δόμηση και στην εξοικονόμηση ενέργειας με την εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δομημένο περιβάλλον.

1
2
3
4
5
6

SHOP

ΚΤΙΡΙΑ

Το κτίριο CKK Jordanki βρίσκεται σε ένα πράσινο δακτύλιο γύρω από το κέντρο της μικρής πολωνικής πόλης Tόρουν, προστατευμένης από την UNESCO και συνορεύει με τη ζώνη επέκτασης της πόλης.

Το Μουσείο Αρχιτεκτονικού Σχεδίου βρίσκεται στη συνοικία Prenzlauer Berg του Βερολίνου, μια περιοχή με επιβλητικά ιστορικά κτίρια του 19ου αιώνα στα οποία φιλοξενούνται studio καλλιτεχνών, γκαλερί

ΥΛΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Πλακίδια μπάνιου

Φωτιστικά σώματα

Παράθυρα & λαβές με αντιμικροβιακές επιστρώσεις

Περίφραξης σύστημα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι αρμοί στα δάπεδα αποτελούν μεγάλα διάκενα που συνιστάται να σφραγίζονται για λόγους προστασίας. Η σφράγιση γίνεται είτε με άμορφα ή μορφοποιημένα ελαστικά υλικά είτε με προκατασκευασμένες διατομές....
Η DUROSTICK δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στο πεδίο της στεγανοποίησης ορυκτών επιφανειών, όπως στοιχείων από σκυρόδεμα, τσιμεντοκονία, σοβά κ.ά....

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Tα τούβλα και το σκυρόδεμα παρουσιάζουν διαφορετικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης και κατά την επιβολή εξωτερικών φορτίσεων.

Οι μεταλλικές διαμορφωμένες πλάκες τοποθετούνται με κοχλίωση.

ΙΔΕΕΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Eπένδυση καμπύλης επιφάνειας με κυψελωτές ψηφίδες και μαρμάρινη επένδυση δαπέδου σε μπάνιο κατοικίας στην Κηφισιά. Φωτογραφία Χρ. Αναγνωστόπουλος - Π. Περάκης

Το λευκό χρώμα επικρατεί στα ντουλάπια από λάκα, στην οροφή και στο δάπεδο από σκυρόδεμα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού, στο πλαίσιο των ετήσιων δραστηριοτήτων του, διοργανώνει το 17ο Διεθνές Συνέδριο "ΥΠΕΡΙΑ" 2019 για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες δράσης για την εξοικονόμηση ενέργειας: τη δεύτερη φάση του προγράμματος “Εξοικονομώ” και την έναρξη του προγράμματος

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης UN-Habitat, συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών εταίρων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για τη διερεύνηση και

Η Foster + Partners είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό γραφείο, που υπέγραψε τη δέσμευση Net Zero Carbon Buildings Commitment, αναφορικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κτιριακής του παραγωγής.

"ΚΤΙΡΙΟ" ΕΚΔΟΣΕΙΣ

"ΚΤΙΡΙΟ" ΕΚΔΟΣΕΙΣ www.ktirio.gr