ktirio.gr

21/05/2018

Η εφαρμογή των ηχοαπορροφητικών πετασμάτων εξασφαλίζει μια πρωτότυπη και σίγουρη λύση μείωσης της στάθμης θορύβου και των αντηχήσεων ενός δωματίου, βελτιώνοντας σημαντικά την ακουστική του χώρου.

09/05/2018

Ο φωτισμός LED αποτελεί χωρίς αμφιβολία την πιο σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία του φωτισμού από την ίδια την επινόηση του ηλεκτρικού φωτός. Η χρήση των προσιτών πλέον LED κρίνεται επιβεβλημένη τόσο από την ανάγκη να εξοικονομηθεί ενέργεια, όσο και από το δελεαστικό οικονομικό όφελος που αυτό συνεπάγεται.

09/05/2018

Οι επιχρισμένες εξωτερικές όψεις εμφανίζουν συχνά φθορές, που οφείλονται σε κακοτεχνίες της κατασκευής και στη φυσική φθορά του χρόνου. Η έγκαιρη επισκευή τους, πέρα από τη βελτίωση της εμφάνισης, εξασφαλίζει την προστασία και τη βιωσιμότητα της κατασκευής στο σύνολό της.

09/05/2018

Η παρουσία νερού στο υπέδαφος και τα μειωμένα μέτρα αντιμετώπισης της αποστράγγισής του οδηγούν σε μείωση της αντοχής του εδάφους. Το αποτέλεσμα είναι οι σοβαρές ζημιές σε κατασκευές, λόγω των διαφορικών καθιζήσεων του εδάφους.

28/04/2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ 2018.  ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ

17/04/2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ

1
2
3
4
5
6

SHOP

ΚΤΙΡΙΑ

Αυτό το διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων βρίσκεται στον τέταρτο όροφο, με θέα στη βόρεια όχθη του Σηκουάνα, στο ήσυχο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι σχεδιαστικές προθέσεις αυτού του έργου είναι να συνδυάσει μια minimal αισθητική με κομψές και δυναμικές γραμμές σε μια ισορροπημένης λογικης σύνθεση.

ΥΛΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Χαλκοσωλήνες μονωμένοι

Λαμπτήρες LED γυάλινοι

Ηλιακά συστήματα θέρμανσης & ζεστού νερού χρήσης

Στεγανοποιητικό σύστημα θεμελίων με προ-εφαρμοζόμενη μεμβράνη

ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αξιοποίηση του φυσικού φωτός κερδίζει ολοένα έδαφος, καθώς έχει πλέον αναγνωριστεί η σημασία του στη σωματική και ψυχική υγεία, στην επίδοση και στην παραγωγικότητα του ανθρώπου αλλά και στη μείωση ...
Καταργώντας το συμβιβασμό της αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει ένα δάπεδο, τα γυάλινα πατώματα καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της αρχιτεκτονικής για πρωτότυπες και λειτουργικές προτάσεις....

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Η σύνδεση της τοιχοποιίας πρέπει να παρέχει ικανοποιητική ακαμψία και σταθερότητα στην κατασκευή.

Συμβατικό δώμα H στεγανοποιητική στρώση τοποθετείται σε θέση ανώτερη από αυτήν της θερμομόνωσης. Ως θερμομονωτική στρώση μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όλα τα θερμομονωτικά υλικά.

ΙΔΕΕΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Διαμόρφωση χώρου γραφείου σε μονοκατοικία στην Καλιφόρνια. Το οριζόντιο παράθυρο στο ύψος του γραφείου παρέχει άπλετο φως και θέα. Φωτογραφία Russell Abraham.

Ελαφρά κινητά μεταλλικά και ξύλινα στοιχεία δημιουργούν μια δεύτερη επιδερμίδα που εξασφαλίζει την κλιματική προσαρμογή και την άνετη διαβίωση στους κλειστούς και ημιυπαίθριους χώρους. Φωτογραφίες:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η έκθεση DOMOTEC ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η επισκεψιμότητα της και οι πολύ καλά οργανωμένες παράλληλες δράσεις, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Tην Πέμπτη 31 Μαΐου, είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει τον Μαραθώνιο Ψηφιδωτού στον φιλόξενο χώρο του Mediterranean Palace Hotel, στο κέντρο της πόλης.

Tο γραφείο  Mastrominas ARChitecture, έλαβε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, το Πανευρωπαϊκό Ειδικό Βραβείο Prix Versailles 2018 για την αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου Casa Cook Kos. 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής ΕΛ.ΙΝ.Α (μέλος της European Acoustics Association Ε.Α.Α.) διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ 2018, τη Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, στο Συνεδρ

"ΚΤΙΡΙΟ" ΕΚΔΟΣΕΙΣ

"ΚΤΙΡΙΟ" ΕΚΔΟΣΕΙΣ www.ktirio.gr