Διαμέρισμα με θέα στο Cape Town

Ανάμεσα στα βράχια του κόλπου Bantry Bay του Cape Town, αυτό το διαμέρισμα διαθέτει θέα 270° στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μετά την αγορά ενός ολόκληρου ορόφου μέσα σε ένα παλιό κτίριο μπροστά στον ωκεανό, ο ιδιοκτήτης ήθελε να μετατρέψει τέσσερα ξεχωριστά διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου σε ένα πολυτελές καταφύγιο διακοπών.
Έτσι, ο κυρίως υπνοδωμάτιο χωροθετήθηκε σε συνέχεια του καθιστικού. Μπαίνοντας κάποιος από την μπροστινή πόρτα, που είναι κρυμμένη μέσα σε ένα ξύλινο τοίχωμα, το μάτι τραβιέται αυτόματα στις υπέροχες ωκεάνιες απόψεις. Η θέα ενισχύεται με τις ανασυρόμενες γυάλινες πόρτες.
Ένα μεγάλο τραπέζι τραπεζαρίας ακατέργαστης ξυλείας κυριαρχεί στην περιοχή εισόδου, η οποία διαθέτει επίσης ένα πολυέλαιο από  σφυρήλατο σίδερο. Το ίδιο σχέδιο επαναλαμβάνετσι στα φωτιστικά που βρίσκονται στο παρακείμενο σαλόνι.
Οι δύο μπροστινές περιοχές διαβίωσης χωρίζονται από ένα χαρακτηριστικό τζάκι, στο οποίο ένα μπαρ κρύβεται έξυπνα πίσω από τις πόρτες με επένδυση καθρέφτη. Το δεύτερο μεγαλύτερο σαλόνι προσφέρει εναλλακτικό χώρο καθιστικού και ρέει στην κύρια κρεβατοκάμαρα, η οποία μπορεί να κλείσει με ξύλινες συρόμενες πόρτες. Όταν είναι ανοιχτό, ο δροσερός θαλασσινός αέρας εισέρχεται στην κρεβατοκάμαρα.
Το κύριο ιδιωτικό μπάνιο, συμπεριλαμβανομένης της οροφής, είναι εντελώς επενδυμένο με καθρέφτη, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, ενώ παράλληλα ακολουθεί τη σύγχρονη αισθητική του δωματίου. ξϋλινα διαχωριστικά χωρίζουν το μπάνιο από την κύρια κρεβατοκάμαρα.
Μια ειδικά σχεδιασμένη κουζίνα βρίσκεται δίπλα σε ένα τρίτο σαλόνι που περιλαμβάνει τραπέζι πρωινού με θέα στον Ατλαντικό. Από αυτό το δωμάτιο, ένα πέρασμα με επένδυση καθρέφτη οδηγεί στα υπνοδωμάτια των επισκεπτών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιούν στο έπακρο τους διαθέσιμους χώρους. Οι λεπτομερείς μαρμάρινες επενδύσεις τοίχων στα μπάνια προσφέρουν πολυτέλεια και πολυπλοκότητα στους χώρους.
Η παλέτα χρωμάτων διατηρείται ουδέτερη, συμπληρώνοντας τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλη την έκταση. Ο πελάτης συμμετείχε προσωπικά στη διακόσμηση και στην επίπλωση του διαμερίσματος που ενσωματώνει έπιπλα από τη συλλογή της κόρης του.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: ARRCC
Ομάδα μελέτης: Jon Case, Mark Rielly, Brian Berhardt
Φωτογραφίες: Adam Letch

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου αυτοκινήτων

Διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου αυτοκινήτων

Σε προϋπάρχον κτίσμα επί της Λ. Κηφισίας στην Αθήνα, τμήμα του οποίου ήταν παλαιότερα τοπικός σταθμός λεωφορείων, ζητήθηκε η δημιουργία ισόγειου εκθεσιακού χώρου για τη συστέγαση πέντε ανεξάρτητων εταιρειών αυτοκινήτων.…
Αποκατάσταση και επανάχρηση παραδοσιακών κατοικιών  στη Σαντορίνη

Αποκατάσταση και επανάχρηση παραδοσιακών κατοικιών στη Σαντορίνη

Το συγκρότημα κατοικιών βρίσκεται στο υψηλότερο τμήμα του ιστορικού πυρήνα του παραδοσιακού οικισμού Φοινικιάς της Οίας Σαντορίνης. Πρόκειται για καπετανόσπιτα, που κτίστηκαν κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, σχεδόν…
Μετατροπή αποθήκης στο λιμάνι του Ρότερνταμ στον χώρο γραφείων

Μετατροπή αποθήκης στο λιμάνι του Ρότερνταμ στον χώρο γραφείων "ΖΖ21"

Η "αποκόλληση" της νέας εσωτερικής διαμόρφωσης από τον παλαιό τοίχο εξασφαλίζει καλύτερο φυσικό φωτισμό και έναν ενδιαφέρων διάλογο μεταξύ του αρχικού κτιρίου και της νέας χρήσης. Για έναν ιδιώτη επενδυτή,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.