Κτίριο γραφείων στο Κορωπί

Η έδρα της εταιρείας "VENUS Μάρμαρα Α.Ε.Β.Ε." βρίσκεται σε μια βιομηχανική έκταση 20.000 m², στο Κορωπί των Μεσογείων. Εκεί λειτουργούν τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και στον ίδιο χώρο κτίστηκαν τα νέα γραφεία διοίκησης και χώρων έκθεσης της εταιρείας. Η συνολική επιφάνεια του νέου κτιρίου είναι περίπου 3.000 m².
Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν τη μορφή του κτιρίου από τα παραδοσιακά λατομεία μαρμάρου Πεντέλης, Διονύσου και Καράρας. Όλος ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα το μορφολογικό αποτέλεσμα αλλά και τη λειτουργικότητα της εταιρείας. Κάθε χώρος μελετήθηκε στη συνολική μορφολογία αλλά με ανεξάρτητη λειτουργικότητα. Ο σχεδιασμός έδωσε λύσεις λειτουργικές και σύγχρονες, χωρίς αύξηση του κόστους κατασκευής. Η είσοδος βρίσκεται στον προθάλαμο, ύψους τεσσάρων ορόφων (μαζί με το πρώτο υπόγειο), με τα επίπεδα πρώτου και δευτέρου ορόφου σε εσωτερική εσοχή.
Μία γέφυρα οδηγεί από τον προθάλαμο στους εκθεσιακούς χώρους, οι οποίοι επεκτείνονται και στο πρώτο υπόγειο. Ο μαρμάρινος καταρράκτης, ο οποίος ξεκινάει από την οροφή της υπόγειας δεξαμενής ανακύκλωσης, υπογραμμίζει τη δραστική σχέση μεταξύ των δύο φυσικών στοιχείων. Οι όψεις του κτιρίου γραφείων έχουν ορθομαρμάρωση σε κλίση πέντε βαθμών κατακορύφως και κιβωτιόσχημες ζώνες έδρασης. Οι στενόμακρες λωρίδες υαλοστασίων αποτελούν αναφορά στις κατακόρυφες τομές των λατομείων, προστατεύοντας τους εσωτερικούς χώρους από το έντονο μεσογειακό φως.
Το κτίριο διαθέτει σύγχρονες μονάδες παραγωγής με υψηλή ηλεκτρονική και μηχανική τεχνολογία κατεργασίας των φυσικών πετρωμάτων. Επίσης το κτίριο στεγάζει τμήματα της εταιρείας με διαφορετικές λειτουργίες και ανάγκες, όπως το τμήμα διοίκησης του εργοστασίου, το τμήμα εσωτερικού ποιοτικού έλεγχου, τα τμήματα έρευνας νέων προϊόντων, το τμήμα δειγματισμού, καθώς και το κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό τμήμα. Επίσης στις εγκαταστάσεις του κτιρίου υπάρχει εκθετήριο πωλήσεων λιανικής και χονδρικής και τα γραφεία της διοίκησης του εργοστασίου. Οι χρήστες του κτιρίου έχουν πρόσβαση σε βοηθητικούς χώρους, όπως είναι ο παιδότοπος στο ισόγειο.
Στο δώμα είναι χωροθετημένη η τραπεζαρία και η κουζίνα του προσωπικού, που παράλληλα εξυπηρετεί και εκδηλώσεις της εταιρείας.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Μιχάλης Φωτιάδης Συνεργάτες Αρχιτέκτονες, (Μ. Φωτιάδης, Σ. Σιλιτζόγλου)
Στατική μελέτη: Σ. Λιάκρης, πολιτικός μηχανικός
Η/Μ μελέτη: Χ. Τσεκούρας, ηλ. μηχανολόγος
Διεύθυνση έργου: Γ. Βούτσικας, πολ. μηχανικός
Τοποθεσία: Κορωπί, Αττικής
Εμβαδό κτιρίου: Ανωδομή: 1.580 m², υπόγεια: 1.350 m², Σύνολο 2.930 m²
Χρόνος μελέτης: 2006 - 2007
Χρόνος κατασκευής: 2007 - 2008
Φωτογραφίες: Δημήτρης Kαλαποδάς

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Βιομηχανικό κτίριο στην Αττική

Βιομηχανικό κτίριο στην Αττική

Το κτίριο προκύπτει από τη σύνθεση των δύο ξεχωριστών λειτουργιών, αφενός του αποθηκευτικού χώρου και αφετέρου του χώρου γραφείων δύο ορόφων, το χώρο υποδοχής, τον ημιυπαίθριο και το χώρο πρασίνου…
Κτίριο γραφείων στα Μελίσσια Αττικής

Κτίριο γραφείων στα Μελίσσια Αττικής

Η μελέτη αφορούσε στη διαμόρφωση υπάρχοντος κτιρίου στην περιοχή Μελισσίων Αττικής για τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου γραφείων, κατάλληλου να φιλοξενήσει την εταιρεία Data Communication. Οι υπάρχουσες όψεις του κτιρίου…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.