Κτίριο Γραφείων στην Αττική

Το κτιριακό συγκρότημα, με συνολικό εμβαδό 17.300 m², στεγάζει τη διοίκηση και την παραγωγή της Intrasoft Α.Ε.. Aποτελείται από ισόγειο, δυο ορόφους και δυο υπόγεια. Aποτελείται από δυο ενιαία αλλά διακριτά τμήματα, το κτίριο της όψης και τα δίδυμα πίσω κτίρια. O φέρων οργανισμός είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα σε κάνναβο 7,80x7,80 m.
Στόχος των μελετητών ήταν η εφαρμογή λιτού αλλά διακριτού ύφους στο έργο και η χρήση συμβόλων για το χαρακτηρισμό των λειτουργιών και την απόδοση κύρους. Βασική έκφραση της σύνθεσης αποτελεί το κτίριο της όψης που συνδέεται συμμετρικά με τα δίδυμα πίσω κτίρια, σχηματίζοντας “Π” γύρω από το αίθριο.
Η χαρακτηριστική οριζόντια γραμμικότητα της σύνθεσης, που επιτυγχάνεται με την εναλλαγή “διαφανών/αδιάφανων” ζωνών των υαλοστασίων και επενδύσεων του κτιρίου της όψης, διακόπτεται από την αρχέτυπη μορφή της “πύλης” στο κέντρο της όψης.
Το κτίριο της όψης και τα δύο πίσω δίδυμα κτίρια συνδέονται με πυρήνες, οι οποίοι υποχωρούν κατά 3 m από το οικοδομικό περίγραμμα. Η σύνθεση των όγκων του συγκροτήματος σε σχήμα “Π” δημιουργεί ανοικτό αίθριο προς την πίσω πλευρά του οικοπέδου, μέρος του οποίου στεγάζεται με ελαφρύ χωροδικτύωμα με επικάλυψη πολυκαρβονικών φύλλων.
Τα υλικά των όψεων έχουν επιλεγεί με κριτήριο την ποιότητα της εφαρμογής τους και των φινιρισμάτων, την απαίτηση για απόδοση λιτής αισθητικής, υψηλής τεχνολογίας καθώς και την ανθεκτικότητά τους στους ρύπους ώστε να μη χρειάζονται συντήρηση. Tο κτίριο είναι εξοπλισμένο με τους πλέον σύγχρονους ηλεκτρομηχανολογικούς εξοπλισμούς.

Στοιχεία Έργου
Aρχιτεκτονική Μελέτη-Επίβλεψη: M. Kαλτσά - Δ. Πανάγος - B. Παπανδρέου O.E.
Στατική Μελέτη: Γ. Tσιβός
H/M Mελέτη: A. Δρούγας, Σ. Nικολάου, M. Aθανασίου
Συνεργάτης: E. Σέστι
Tεχνική Εταιρία Κατασκευής: EΛΛHNIKH TEXNOΔOMIKH
Διευθυντής έργου: Θ. Παναγόπουλος
Eργοταξιάρχης: Π. Aσλανίδης
Xρόνος Κατασκευής Έργου: 2001-2002

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Βιοκλιματικό κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Βιοκλιματικό κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Οι στόχοι της επέμβασης ήταν η εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση καινοτόμων υλικών σε συνδυασμό με πρωτοποριακές τεχνικές κατασκευής, η εξασφάλιση άνετων συνθηκών εργασίας, η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών μηχανοργάνωσης, επικοινωνίας,…
Κτίριο γραφείων με οργανικό χωροδικτύωμα στην αθήνα

Κτίριο γραφείων με οργανικό χωροδικτύωμα στην αθήνα

H δημιουργία ενός κτιρίου το οποίο θα αποτελέσει οπτικό ορόσημο στον άξονα της οδού Φραγκοκλησιάς, συνδέοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του με τη δημόσια προβολή της επιτυχούς δραστηριότητας του ομίλου…
Τα γραφεία taxibeat στο Κολωνάκι

Τα γραφεία taxibeat στο Κολωνάκι

Η ανάθεση του έργου είχε ζητούμενο εκτός από την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της εταιρείας, σε χώρους γραφείων, την ταυτόχρονη παρουσία της στο επίπεδο της πόλης. Διέθετε ήδη γραφεία σε…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.