Κτίριο γραφείων βιομηχανικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη

Tο κτίριο της εταιρείας Οδυσσέας Σπανός Α.Β.Ε.Τ.Ε. βρίσκεται στη β΄ φάση της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης στη Σίνδο. Η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου αποτελεί έναν αποδιαρθρωμένο τόπο, ή μάλλον έναν “μη - τόπο” στην άκρη του πολεοδομικού συγκροτήματος. Με απόλυτη την απουσία οποιουδήποτε χαρακτήρα, ο χώρος αποτελεί μια αχανή και επίπεδη έκταση, χωρίς καμία συνοχή και συνέχεια, όπου ο επισκέπτης που δεν τον γνωρίζει αποπροσανατολίζεται πολύ εύκολα.
Το κτιριακό συγκρότημα συγκροτείται από τρεις ανεξάρτητες λειτουργικές ενότητες: το κτίριο γραφείων στη βορειοδυτική γωνία, το βιομηχανικό κτίριο κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και η αποθήκη κατά μήκος της μικρής πλευράς του συγκροτήματος. Το κτίριο γραφείων αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους. Καθώς ο προσανατολισμός της κύριας όψης του κτιρίου είναι ιδιαίτερα επιβαρημένος, δημιουργήθηκε ένα εσωτερικό αίθριο για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του προσανατολισμού και να δημιουργήσει μια πιο οικεία ατμόσφαιρα, αλλά και να επιλύσει τη γειτνίαση με το βιομηχανικό χώρο. Στο ισόγειο φιλοξενούνται η υποδοχή, ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων - εστιατόριο, τα γραφεία προμηθειών και η αποθήκη. Στον 1ο όροφο υπάρχουν τα γραφεία των πωλητών, το λογιστήριο και το τμήμα τεχνικών. Στο 2ο όροφο υπάρχει το γραφείο του διευθυντή, η αίθουσα διοικητικού συμβουλίου και η αίθουσα σεμιναρίων.
Το βιομηχανικό κτίριο αποτελείται από το χώρο παραγωγής προς το βορρά και από το χώρο των συνεργείων στα νότια. Ο προσανατολισμός των συνεργείων και η ύπαρξη μεγάλου αύλειου χώρου στη νότια πλευρά εξασφαλίζουν την άρτια λειτουργία του χώρου.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη: Π. Νικηφορίδης, Μπ. Κουόμο
Στατική μελέτη: Ανδρουτσέλλης Ο.Ε.
Η/Μ μελέτη: Χ. Παυλίδης, Δ. Ανδρεάδης, Ι. Βελιάνης
Επίβλεψη στατικών: Σ. Καλαϊτζής
Επίβλεψη Η/Μ: Ι. Βελιάνης, Μ. Τσακίρης
Συνεργάτης: Ν. Καρακώστα
Κατασκευή: ΑΚΤΩΡ Α.Ε.
Συνολικό εμβαδό οικοπέδου: 13.000 m²
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 6.000 m²
Χρόνος κατασκευής: 2004 - 2005
Φωτογραφίες: K. Eυαγγελίδης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων και έκθεσης αυτοκινήτων, Αθήνα

Κτίριο γραφείων και έκθεσης αυτοκινήτων, Αθήνα

Το κτιριακό συγκρότημα της εταιρείας αυτοκινήτων μελετήθηκε και κατασκευάστηκε σε τρια στάδια και στη τωρινή του μορφή καταλαμβάνει 5.700 m² δόμησης. Επίτευγμα αποτελεί το γεγονός οτι παρ’ότι η μελέτη πραγματοποιήθηκε…
Αποθήκη τέχνης στο αρχαίο Δήλιον

Αποθήκη τέχνης στο αρχαίο Δήλιον

Ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, πικροδάφνες και κυπαρίσσια, σε αγροτεμάχιο 4.000 m² περίπου και σε απόσταση λίγων μέτρων από την οικία του στο Δήλεσι Βοιωτίας, το αρχαίο Δήλιον, αποφασίστηκε η ανέγερση του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.