Κτίριο γραφείων, έκθεσης & παραγωγής στην Αθήνα - Studio Thema, Iωάννης Τατσιώνης & Συνεργάτες

Κύριο χαρακτηριστικό της όψης αποτελεί η ορθομαρμάρωση. Oι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες της όψης διακόπτουν την ομοιομορφία και οριοθετούν τις εναλλαγές στα υλικά και στα χρώματα του κτιρίου. Tα χρώματα ενίοτε συμβαδίζουν με τα υλικά και άλλοτε πάλι ενυπάρχουν σε αυτά, συμβάλλοντας στη χρωματική έκφραση του έργου.  Εξωτερικά επιλέχθηκε ο διακριτικός φωτισμός, ο οποίος τονίζει αξιόλογες λεπτομέρειες του κτιρίου και αναδεικνύει την υφή των επιφανειών, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί το φυσικό νυχτερινό περιβάλλον και αποτρέπει την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας. Αντιληπτός καθίσταται και ο σεβασμός προς τη φύση, καθώς κατά τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου επιλέχθηκε δεντροφύτευση, έτσι ώστε η αρχιτεκτονική χρήση των φυτών να αξιοποιεί τις λειτουργικές τους δυνατότητες. Συμβολική είναι και η επιλογή του καρπού ελιάς, που ως σύμβολο αιώνιας ύπαρξης, φανερώνει την πρόθεση των κατασκευαστών και των ιδιοκτητών για διαχρονικότητα και μακρά πορεία της εταιρείας.
Μία τεχνητή υδάτινη επιφάνεια σε συνδυασμό με την κυματοειδή μορφή του στεγάστρου από τιτάνιο πλαισιώνουν την κύρια είσοδο.
Στον ισόγειο χώρο αναπτύσσονται οι εργασιακές δραστηριότητες και εκτείνεται ο εκθεσιακός χώρος, στον οποίο προβάλλονται επιλεγμένα είδη από τη συλλογή ενδυμάτων και αξεσουάρ της εταιρείας. Ταυτόχρονα συνυπάρχουν αρμονικά τα ειδικά σχεδιασμένα γραφεία με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρείται η επαφή μεταξύ του προσωπικού και η οπτική επαφή με το περιβάλλον, εμπνέοντας αίσθημα συλλογικότητας και προωθώντας την παραγωγική διαδικασία. Επίσης η μελέτη φωτισμού επιτρέπει την εξασφάλιση οπτικής άνεσης χωρίς πρόσθετη κόπωση και συμβάλλει στην αναβάθμιση και διατήρηση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:
Aρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη: Studio Thema, Iωάννης Τατσιώνης & Συνεργάτες
Στατική μελέτη: Kωνσταντίνος Μαρκέτης, Ιολιτικός μηχ.
H/M μελέτη: Proton Μελετητική Ε.Π.Ε.
Mελέτη φωτισμού, εσωτερικού χώρου & επίπλωσης: Studio Thema, Iωάννης Τατσιώνης & Συνεργάτες
Kατασκευή: Πρίσμα Δομή
Iδιοκτήτης: BSB A.B.E.E.
Tοποθεσία: 10ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 21.500 m²
Xρόνος μελέτης: 2005
Xρόνος κατασκευής: 2006 - 2007
Φωτογραφίες: STUDIO KONTOS

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Συγκρότημα γραφείων & αποθηκών στη Θεσσαλονίκη

Συγκρότημα γραφείων & αποθηκών στη Θεσσαλονίκη

Το κτιριακό συγκρότημα γραφείων και αποθηκών της εταιρείας A.B.B. βρίσκεται επί του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, στην περιοχή της Θέρμης. Ο κτιριακός όγκος γεννάται μέσα από τη γη, ως θεμελίωση και…

"Boxes in boxes" Επέκταση & διαρρύθμιση γραφείων & χώρου υποδοχής βιοτεχνίας

Στη βιομηχανική ζώνη του Πειραιά, η επιχείρηση δραστηριοποιείται από το 1906 στον χώρο της λιθογραφίας, των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων κυτιοποιίας και στην παραγωγή συσκευασιών. Σε ένα παλιό πέτρινο κτίριο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.