ktirio.gr

Διαμόρφωση χώρου συνεδριάσεων σε εταιρεία τεχνολογίας στο Παλαιό Φάληρο

Ο χώρος συνεδριάσεων και συνάντησης εταιρείας τεχνολογίας στο Π. Φάληρο σχεδιάστηκε σε υφιστάμενο ενιαίο χώρο.

Με ένα συμπληρωματικό λειτουργικό διάγραμμα των κάτω επιπέδων επιμερίστηκαν στο ανώτατο επίπεδο οι τρείς βασικές ενότητες του χώρου. Χώρος καθιστικού, χώρος συνεδριάσεων και χώρος παιγνίων. Τρείς ενότητες, τα περιγράμματα των οποίων αποτυπώνονται στην οροφή του.

Επίκεντρο της αρχιτεκτονικής σύνθεσης αποτελεί η συνάντηση. Με χρηματιστηριακή διάταξη, τηλεοράσεις υποστηρίζουν την εποπτεία επιλεγμένων στοιχείων πληροφόρησης. Επιφάνειες παρουσίασης, οθόνη και προβολείς συνδυάζονται με το λευκό πιάνο, το διαμπερές τζάκι και το μπιλιάρδο με την μπλε τσόχα.

Επιδίωξη του σχεδιασμού ήταν η ανάδειξη εσωτερικών συναισθημάτων του ανθρώπου. Η διεύρυνση των ανοιγμάτων, η διάταξη των κουφωμάτων και το τζάκι δύο όψεων συνδέουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, ένα χώρο, που αναδεικνύει το φυσικό ρέμα και το πράσινο της περιοχής. Με φυγές προς τον Υμηττό, τα καθιστικά εξωτερικού χώρου πλαισιώνουν τη δυναμική των συναντήσεων με το αίσθημα της ελευθερίας.

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Χρυσή Τομή Collective Architecture
Στατική Μελέτη: Κωνσταντίνος Μπάκας,Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
H/M Μελέτη: Αλέξιος Μπάκας, Μηχανολόγος Μηχανικός Msc
Eπiβλεψη: Μιχάλης Μπάκας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Συνεργάτες: Αύρα Λεβέντη, Ba Interior Design
Τεχνική Εταιρεία Κατασκευής: Χρυσή Τομή Α.Ε.
Toπoθεσία: Π. Φαληρο
Ιδιοκτήτης: Tech4u
Συνoλικό Εμβαδό: 100 m²
Χρόνος Μελέτης: 2017
Χρόνος Κατασκευής: Μάρτιος - Απρίλιος 2017
Παρoυσίαση: Μιχάλης Μπάκας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Φωτογραφίες: Ντεμή Καρατζαφέρη

Περιφέρεια: 
Αττική