ktirio.gr

Διαμόρφωση γραφείων "Channel Vas" σε υφιστάμενο κτίριο στην Αττική

Αντικείμενο αυτού του έργου ήταν η διαρρύθμιση των νέων γραφείων της εταιρείας Channel VAS σε υπάρχοντα χώρο γραφείων στο Γέρακα Αττικής.
Βασική συνθετική αρχή αποτέλεσε η αποκατάσταση της φωτεινότητας στον κύριο εργασιακό χώρο με ανοικτή διάταξη (open plan), αλλά και έμμεσα στα μικρού μεγέθους ατομικά γραφεία των επικεφαλής των τμημάτων. Το μικρό βάθος της διατιθέμενης πτέρυγας, στο οποίο χωροθετήθηκε η εταιρεία, διευκόλυνε τη συνθετική αρχή.
Δημιουργήθηκε αρχικά ένας χώρος εισόδου και αναμονής με πάγκο πληροφοριών σε συνδυασμό με ένα μικρό γραφείο συναντήσεων και στη συνέχεια αναπτύχθηκε ο κύριος εργασιακός χώρος με διάσπαρτα τα ατομικά κλειστά γραφεία. Οι μεγαλύτεροι εργασιακοί χώροι τοποθετήθηκαν κοντά στα εξωτερικά ανοίγματα για περισσότερο φως. Στο τέλος της πορείας δημιουργήθηκε ο επίσημος χώρος συνάντησης σε επαφή με το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.
Για τη διευκόλυνση των συνθετικών στόχων επιλέχθηκαν γυάλινα χωρίσματα είτε ως μεγάλες ενιαίες επιφάνειες είτε σε μορφή γυάλινων λωρίδων ως διαχωριστικών στοιχείων.
Την επαύξηση του φωτισμού ενίσχυσε ο τεχνητός φωτισμός, τόσο ο γενικός, όσο και ο σημειακός, σε διάφορα σημαντικά σημεία.
Οργανώθηκαν επίσης μικρές γωνιές καθιστικού ως χαλαροί χώροι συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και σαν γωνιές αυτοσυγκέντρωσης για προσωπική εργασία.
Οι γυάλινοι διαχωριστικοί τοίχοι και οι πόρτες στον επίσημο χώρο συνάντησης, στα γραφεία, στο μικρό γραφείο συναντήσεων και στο χώρο εισόδου έχουν αυξημένη ηχομόνωση.
Τα υλικά που προτάθηκαν ήταν πλακίδια μοκέτας για το σύνολο του χώρου, προκειμένου να αυξηθεί η ηχοαπορρόφηση του ανοικτού χώρου εργασίας, γυάλινα χωρίσματα και πετάσματα από γυάλινες λωρίδες με κρυφό φωτισμό στο σημείο συνάντησης με την ψευδοροφή και απλή ψευδοροφή από γυψοσανίδα και μεταλλικές λωρίδες σε όλο το χώρο γραφείων.
Στο χώρο εισόδου και υποδοχής ο λογότυπος της εταιρείας χρησιμοποιήθηκε ως φωτεινό γλυπτό στο βασικό άξονα κυκλοφορίας.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Γραφείο Μελετών Α. Ν. Τομπάζη Α.Ε.
Ουρανία Στεφανοπούλου - Πλατανιώτη, αρχιτέκτων, Μαργαρίτα Ευθυμίου, τεχνολόγος, Μυρτώ Κουτρούπη, ηλεκτρονική σχεδίαση
Η/Μ μελέτη: INSTA Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε.
Κατασκευή: i-project Ε.Π.Ε.
Συνολικό εμβαδό: 460 m²
Χρόνος μελέτης - κατασκευής: 2015
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κολοκυθάς - ICON STUDIO