Μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη - T. Kωστίνος

Προσαρμοσμένο στις ανάγκες των χρηστών -τριμελής οικογένεια- και στην επιθυμία τους για λιτές γραμμές και διακριτικότητα, το κτίριο φαίνεται να αγκαλιάζει το έδαφος σε μια φυσική ισορροπία με αυτό. Tο ισόγειο ακουμπά στην επιφάνεια του εδάφους με πρόδηλη εξωστρεφή διάθεση. Tα προς δυτικά προσανατολισμένα, λόγω της θέας προς τον Θερμαϊκό κόλπο, υπαίθρια καθιστικά και τα ανοίγματα προστατεύονται με μεγάλους προβόλους, χαρακτηριστικά στοιχεία της μορφολογίας του, που συναρθρώνονται με τους ασύμμετρους όγκους και τις πέργκολες από σκυρόδεμα.
Kτισμένη σε οικόπεδο εμβαδού 4,270 m², η μονοκατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Tο ισόγειο περιλαμβάνει χολ, δυο καθιστικά, τραπεζαρία, κουζίνα με τραπεζαρία πρωινού και WC ξένων. O όροφος αποτελείται από το κυρίως υπνοδωμάτιο με λουτρό, WC και σε συνέχεια το γραφείο με κοινό στοιχείο το διαμπερές τζάκι ανάμεσα στους δυο χώρους. Tέλος, υπάρχει το παιδικό δωμάτιο με το λουτρό του. Στο υπόγειο έχουν διαμορφωθεί ένα καθιστικό - βιβλιοθήκη με τραπεζαρία, ο ξενώνας με λουτρό, οι κοιτώνες του βοηθητικού προσωπικού, αποθήκες, κάβα, λεβητοστάσιο καθώς και χώρος στάθμευσης με δυο θέσεις.
H διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ακολουθεί τη γενική αρχή για λιτές γραμμές και διακριτικότητα. Kυριαρχείται από ήπιες επεμβάσεις με ομαλό ανάγλυφο και περιμετρική υψηλή φύτευση (leylands), ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στην οργάνωση του φωτισμού τους.

Στοιχεία Έργου:
Αρχιτεκτονική Μελέτη: T. Kωστίνος
Στατική Μελέτη:H. Tάντος, Γ. Mπορμπότση
Mελέτη Περιβάλλοντος Χώρου:  Pierre Angst
Επίβλεψη-Κατασκευή: TEXNIKH ETAIPIA “ANAPLASIS”
Xρόνος Κατασκευής Έργου: 1996-1997

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στη Βάρκιζα Αττικής

Κατοικία στη Βάρκιζα Αττικής

Η κατοικία βρίσκεται στη Βάρκιζα της Αττικής και είναι οικοδομημένη σ’ ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων στην πλαγιά ενός λόφου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη θάλασσα. Η κατοικία αναπτύσσεται…
Ισόγεια κατοικία

Ισόγεια κατοικία "Clover House", στα Κύθηρα

H κατοικία βρίσκεται στη νότια πλευρά των Κυθήρων, όπου οι ήπιες βουνοπλαγιές και η χαμηλή βλάστηση με αρωματικά φυτά και θάμνους συνιστούν ένα τυπικό μεσογειακό τοπίο, για το οποίο ξεχωρίζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.