ktirio.gr

Cafe - bar “Prevere” στην Πρέβεζα

Το “Prevere”, βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Πρέβεζας και αποτελεί τμήμα διώροφου νεοκλασικού κτιρίου. Η ανακατασκευή - ανακαίνιση του χώρου πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στο κτίριο και στο παραλιακό αστικό τοπίο αλλά και ταυτόχρονα με μια δημιουργική διάθεση, με σκοπό να εξυπηρετήσει στο μέγιστο τις ανάγκες του καταστήματος. Οι επιλογές της σχεδιαστικής πρότασης αποσκοπούν στο να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο λειτουργικό περιβάλλον, σε ένα “παιχνίδι” εναλλαγής εσωτερικού - εξωτερικού χώρου, εσωστρέφειας και εξωστρέφειας.
H κεντρική ιδέα ήταν η δημιουργία δύο διακριτών “πυρήνων” με συνέχεια στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, αλλά και η εναλλαγή διαφορετικών επιπέδων, σηματοδοτώντας νέες “ζώνες” - χρήσεις μέσα στο κατάστημα.
Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης αποτελούν τα υλικά που επιλέχθηκαν, δημιουργώντας μια παλέτα με βασικά χαρακτηριστικά τις φυσικές υφές, όπως το ξύλο, η τριχιά, η ψάθα που παραπέμπουν στο ελληνικό μεσογειακό τοπίο. Τα παραπάνω υλικά συνδυάστηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος υψηλής αισθητικής, με bohem αναφορές, εναρμονισμένος πλήρως με το παραλιακό αστικό τοπίο στο οποίο βρίσκεται.
Όλα τα νέα στοιχεία αναδεικνύονται μέσω των κατάλληλων επιλογών φωτισμού που συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σχεδιαστική πρόταση. Κυρίαρχο στοιχείο του φωτισμού αποτελούν τα καλάθια από σχοινί που κρεμάστηκαν στις οροφές, τα οποία σε συνδυασμό με τις τριχιές αλλά και την κατάλληλη χρήση του κρυφού φωτισμού, οδηγούν σε ένα ιδιαίτερο ”παιχνίδι” αντανακλάσεων του φωτός, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας.
Τα γήινα ουδέτερα χρώματα και οι φυσικές υφές των υλικών έρχονται σε αρμονική αντίθεση με τους έντονους χρωματικούς τόνους που επιλέγονται σημειακά, με κυρίαρχο το πράσινο χρώμα (νέο bar, καναπέδες, καρέκλες), προσδίδοντας ζωντάνια αλλά και ισορροπία στην γενική αίσθηση του χώρου.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη / Interior Design: G2Lab Architects (Ευθυμιάδης Γιώργος - Ευθυμιάδης Γιάννης)
Branding: iframe communication
Χρόνος κατασκευής: 2018
Εμβαδό: 555 m²
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σπύρου

Περιφέρεια: 
Ήπειρος