Νέος χώρος τέχνης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ένας καινούργιος χώρος τέχνης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Κριεζώτου 6.

Μια τρισδιάστατη μεταλλική κατασκευή, «ξεδιπλώνεται» στον νέο χώρο της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, της οδού Κριεζώτου 6. O μακρύς  διάδρομος από αδρά βιομηχανικά υλικά αποστασιοποιεί τον  επισκέπτη από το αστικό τοπίο του δρόμου και τον οδηγεί  σε ένα  καλλιτεχνικό  χώρο, ειδικά  σχεδιασμένο για να  εξυπηρετήσει  το concept της νέας γκαλερί "art+design+antiques".
Ο αρχικός χώρος ήταν δύσκολος με στενόμακρη είσοδο, πολλές εσωτερικές κολώνες και κακή διαρρύθμιση, κάτι που ήταν πρόκληση για την σημερινή διαμόρφωση.

Η επιλογή του μετάλλου σε αντίθεση με τους κάτασπρους φωτεινούς τοίχους τονίζει την αρμονική συνύπαρξη του παλιού με το σύγχρονο, που χαρακτηρίζει και τα αντικείμενα που εκτίθενται στον χώρο. Οι πτυχώσεις του μετάλλου μοιάζει να κατέλαβαν και να αξιοποίησαν την κάθε γωνιά ενώ οι μεταλλικές επιφάνειες δημιουγούν εσοχές για την έκθεση των αντικειμένων. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί σε ορισμένες κατασκευαστικές λεπτομέρειες και στη διακριτική ένταξη όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού. Τα στόμια του κλιματισμού «εκβάλλουν» στους αρμούς ένωσης μεταξύ των λευκών και των μεταλλικών επιφανειών και ο φωτισμός διαχέεται μέσα από γεωμετρικές εσοχές. Η σκάλα προς τον όροφο είναι σε πρόβολο, το πρώτο της σκέλος στηρίζεται από το δάπεδο, ενώ το δεύτερο από τον έναν πλευρικό τοίχο. Η οθόνη προβολής, αναρτημένη στον ψηλοτάβανο χώρο της εισόδου, είναι από διάφανο υλικό.

Ο νέος χώρος "art+design+antiques" σχεδιάστηκε για να αναδείξει τη συνύπαρξη της σύγχρονης τέχνης και της  τεχνολογίας με συλλεκτικά  έργα και αντικείμενα που αντέχουν στο χρόνο.  Το χθες, το σήμερα και το αύριο, συμβιώνουν αρμονικά, όπως επισημαίνουν οι στίχοι του Τ.S. Eliot, γραμμένοι με κιμωλία στον μεταλλικό τοίχο.

Μεταξύ των σύγχρονων αντικειμένων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν το πρωτοποριακό τραπέζι / γλυπτό της πολυσυζητημένης στους αρχιτεκτονικούς κύκλους Zaha Hadid, έκδοση της  “Established & SONS”, και ένας πάγκος των designers Future Systems (Amanda Levette) από τον ίδιο οίκο.
 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Θοδωρής Ζουμπουλάκης και Συνεργάτες
Project Management έργου: RESDE AE
Μηχανολογική μελέτη: LDK Consultants
Μελέτη φωτισμού: Θανάσης Κανέλλιας
Σύστημα προβολής: AVIDEX
Video: URGH productions, σε σκηνοθεσία Αναστάσιου Αγάθου, παραγωγή Τατιάνα Καραπαναγιώτη
Κατασκευή: Κλουκίνας – Λάππας ΑΕ
Κείμενο: Θοδωρής Ζουμπουλάκης
Φωτογραφίες: Βασίλης Σκοπελίτης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στη Ρόδο

Ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στη Ρόδο

Από το Σεπτέμβριο του 2015, το νέο ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στεγάζεται στον πρώτο όροφο διατηρητέου κτιρίου του 1912 στο κέντρο της Ρόδου.Με σκοπό την ανάδειξη του καινούργιου μέσα από το…

"Μanassu Βeach Βar & Restaurant" Ανασχεδιασμός μπαρ, εστιατορίου και υπαίθριων εγκαταστάσεων

Το Manassu beach bar & restaurant βρίσκεται στην ακτή Ονείρου, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Ο χώρος αναπτύσσεται στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου, μια τοποθεσία με μοναδικό φυσικό κάλλος, όπου το πευκοδάσος…
''Aurora'' κέντρο αισθητικής και κατάστημα στην Καλαμάτα

''Aurora'' κέντρο αισθητικής και κατάστημα στην Καλαμάτα

Το κατάστημα είναι το αποτέλεσμα του οράματος των εμπνευστών του, να προσφέρουν στην πόλη της Καλαμάτας ένα χώρο αφιερωμένο στην εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών της σύγχρονης γυναίκας. Περιλαμβάνει χώρο πώλησης ενδυμάτων,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.