ktirio.gr

Επέκταση, λειτουργική συνένωση και αισθητική αναβάθμιση επαγγελματικού χώρου

Φυσιοθεραπεία, η επιστήμη που στοχεύει στην αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου με φυσικά θεραπευτικά μέσα. Το εργαστήριο φυσιοθεραπείας στοχεύει στην αποκατάσταση και την ευεξία του ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές και ιδιαίτερες ανάγκες του. Ο σχεδιασμός του φυσιοθεραπευτηρίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα χώρο που να ανατρέπει την ιδέα των στείρων λευκών τοίχων ενός "νοσοκομειακού" περιβάλλοντος. Οι ανάγκες των πελατών για αύξηση του λειτουργικού χώρου οδήγησαν στη λειτουργική συνένωση και ανακαίνιση δυο όμορων επαγγελματικών χώρων, παράλληλα με τον επαναπροσδιορισμό της συνολικής εικόνας και οπτικής ταυτότητας του φυσιοθεραπευτηρίου. Στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού, διαχωρίστηκαν πλήρως η αίθουσα αναμονής, το γραφείο των φυσιοθεραπευτών και μέσω ανεξάρτητων διαδρόμων κίνησης εξασφαλίστηκε η ροή προς τους χώρους άσκησης φυσιοθεραπείας και το χώρο του γυμναστηρίου. Κεντρικό σημείο αναφοράς αποτελεί η αίθουσα αναμονής, καθώς νευραλγικά συνδέεται με όλες τις λειτουργικές ζώνες, απομονώνοντας το γραφείο των φυσιοθεραπευτών, το γυμναστήριο και τη ζώνη με τα δωμάτια θεραπείας. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να αποδοθεί ένας σύγχρονος και φιλόξενος σχεδιασμός τόσο στους χώρους αναμονής, όσο και στα δωμάτια θεραπείας, είναι το ξύλο και το γυαλί σε διάφορες φόρμες και εφαρμογές, σε συνδυασμό με μια λύση κλασικού φωτισμού επαγγελματικών εφαρμογών. Οι λιτές φόρμες, τα σύγχρονα έπιπλα και τα χρώματα που επιλέχθηκαν δημιουργούν μια πρόταση χαλάρωσης και επούλωσης, που καθορίζουν την αισθητική του χώρου και τη νέα ταυτότητά του.

Στοιχεία έργου:

Αριτεκτονική μελέτη: ΓΡΑΦΕΙΟ 01 – Γιώργος Χρυσοχοΐδης, πολιτικός μηχανικός, Κώστας Σαράντης, αρχιτέκτονας,
Τεχνική εταιρία κατασκευής: ΓΡΑΦΕΙΟ 01 – Γιώργος Χρυσοχοΐδης, πολιτικός μηχανικός, Κώστας Σαράντης, αρχιτέκτονας
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδόν: 230 m2
Χρόνος μελέτης- κατασκευής: 2016
Παρουσίαση: Κώστας Σαράντης,
Φωτογραφίες: Δημήτρης Νταγιαμάς, www.dnt-solutions.gr