ktirio.gr

Διαμόρφωση χώρου γραφείου "GLASS OFFICE"

Ζητούμενο της μελέτης ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός γραφείου με κυρίαρχο στοιχείο τα μεγάλα συνεχή ανοίγματα. Το "glass office", επιφάνειας 32 m², βρίσκεται στον τρίτο όροφο μιας γωνιακής τετραώροφης οικοδομής στο κέντρο της πόλης, που στεγάζει κυρίως γραφεία. Ο χώρος δεν αποτελεί ιδιοκτησία του πελάτη, συνεπώς ζητούμενο της μελέτης ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση χωρίς ουσιαστικές δομικές παρεμβάσεις. Η σχεδιαστική προσέγγιση καθορίστηκε από την άρτια επιλογή και τους συνδυασμούς υλικών, χρωμάτων, αντικειμένων με λιτές γραμμές, που να εκπέμπουν στο χώρο δυναμισμό και μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Η ύπαρξη των μεγάλων συνεχόμενων γυάλινων επιφανειών ανοίγουν το χώρο στο φυσικό φως και στη θέα της θάλασσας, επιτρέποντας στα υπόλοιπα κατακόρυφα στοιχεία τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Η βιβλιοθήκη και το γραφείο, σχεδιασμένα από την αρχιτέκτονα, ολοκληρώνονται με τη χρήση απλών και διαχρονικών υλικών, όπως το ξύλο, το μέταλλο και το πλακάκι.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη: VR ARCHITECTS - Βανέσσα Ρίζου
τοποθεσία: Ηγουμενίτσα
Συνολικό εμβαδόν κτιρίου: 32 m²
Χρόνος μελέτης και κατασκευής: 2016
Παρουσίαση: Βανέσσα Ρίζου
Φωτογραφίες: NIKOS VAVDINOUDIS - CHRISTOS DIMITRIOU / STUDIOVD.GR