Ανακατασκευή διαμερίσματος σε χώρο ιατρείου

Το έργο αφορά ανακατασκευή υφιστάμενου διαμερίσματος 100μ² σε χώρο ιατρείου. Στα 100μ² συμπεριλαμβάνονται γραφείο ιατρού, χώροι θεραπειών, δωμάτιο μικροχειρουργικής και χώρος αναμονής. Με άξονα το υφιστάμενο στενόμακρο ίχνος του διαμερίσματος η κεντρική ιδέα σχεδιασμού στηρίχθηκε στη διαίρεση του χώρου σε στατικές και δυναμικές ζώνες, οι οποίες, ωστόσο, δε διαχωρίζονται πλήρως, αλλά διατηρούν ένα χωρικά ευέλικτο σύστημα.
Οι τρεις βασικές επιφάνειες, το δάπεδο, οι τοίχοι και η οροφή ενοποιούνται και  υλοποιούν την πρόθεση για ομογενοποίηση του χώρου. Η επιλογή των υλικών, αν και αρχικά διχάζει και δημιουργεί ένα αντιφατικό ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ενισχύει τις έννοιες της γραμμικότητας, καθώς και του ελεύθερου χώρου. Στο πιο πάνω συμβάλλει και το γεγονός πως όλα τα λειτουργικά στοιχεία του χώρου, όπως τα έπιπλα, οι πάγκοι και οι αποθηκευτικές λύσεις αποτελούν μέρος ενός ενιαίου εσωτερικού τοπίου.
Θέση χωρικού ρυθμιστή παίρνει η χρήση του «τοίχου», ο οποίος διαχωρίζει, αλλά συγχρόνως δημιουργεί και νέες ζώνες. Μέσω διαφορετικών μεθόδων φωτισμού ενισχύεται η παρουσία του και, ταυτόχρονα, δημιουργείται η παράλληλη εμπειρία της συνεχούς κίνησης, καθώς και η αίσθηση του ανεξερεύνητου χώρου.

Στοιχεία έργου: 

Αρχιτεκτονική μελέτη: Gkotsis Serafimidou Architects
Παρουσίαση: Χρήστος Γκότσης
Θέση: Παγκράτι, Αθήνα
Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου
Ιδιοκτήτης: Athens Derma Clinic

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μετατροπή πύργου σε ξενοδοχείο στη Μάνη

Μετατροπή πύργου σε ξενοδοχείο στη Μάνη

Ένας ιστορικός πύργος στη Μάνη αποκαταστάθηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο ξενοδοχείου χαμηλού δυναμικού από τους αρχιτέκτονες και ιδιοκτήτες Κώστα Ζούβελο και Κασσιανή Θεοδωρακάκου. Ο πύργος, σήμερα, αποτελείται από τρία δωμάτια,…
Ανακαίνιση σε εταιρεία εμπορίας κλιματισμού

Ανακαίνιση σε εταιρεία εμπορίας κλιματισμού

Σχεδιαστική πρόκληση του σχεδιασμού αποτέλεσε η πλήρης ανακαίνιση της εμπορικής μονάδας μιας υφιστάμενης εταιρείας εμπορίας και διαχείρισης κλιματισμού. Η συνθετική διαδικασία επιχείρησε να ισορροπήσει το σύγχρονο, δυναμικό σχεδιασμό με την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.