ktirio.gr

Μίνιμαλ διαμέρισμα στο Λονδίνο σε πολυκατοικία του 1900

Proctor and Shaw

Ένα αυλακωτό ξύλινο διαχωριστικό είναι το επίκεντρο αυτού του διαμερίσματος στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο οι αρχιτέκτονες έχουν ανακαινίσει σε φυσικούς γήινους χρωματισμούς και υφές. Βρίσκεται στον τρίτο όροφο ενός τετραώροφου οικιστικού συγκροτήματος στο Marylebone, και είναι διαμορφωμένο με ελάχιστα σταθερά στοιχεία και επιφάνειες σε φυσικούς τόνους.
Το κτίριο χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα και είχε ξαναχτιστεί στη δεκαετία του 1950 μετά από βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι τοίχοι αναδιατάχθηκαν ελεύθερα και δημιούργησαν ένα άνετο καθιστικό και δύο δίκλινα ensuite υπνοδωμάτια. Ένα διαχωριστικό πλήρους ύψους, κατασκευασμένο από ελαφριές ξύλινες δοκίδες "τρέχει" κατά μήκος του κέντρου του διαμερίσματος των 75 τετραγωνικών μέτρων, χωρίζοντας το καθιστικό από τα υπνδωμάτια. Η μία πλευρά του καθιστικού κυριαρχείται από την κουζίνα, η οποία έχει ολοκληρωθεί με ντουλάπια από σχεδόν μαύρα MDF και πάγκο από σκούρο μπετόν. Καρέκλες με πλάτη από πλεκτό καλάμι περιβάλλουν το χαλύβδινο τραπέζι, πάνω από το οποίο αναρτώνται δύο κρεμαστά φωτιστικά. Στο άλλο άκρο του δωματίου υπάρχει ένας λευκός καναπές και μια πολυθρόνα σχήματος Γ, με ένα μπεζ, κεντημένο με γεωμετρικά σχήματα, χαλί. Στην άλλη μεριά του διαμερίσματος, ανάλογοι τόνοι ντύνουν τα δυο υπνοδωμάτια ενώ την ουδέτερη χρωματική παλέτα "έρχεται " να συμπληρώσει η επίστρωση από διακοσμητικό τσιμεντοκονίαμα που έχει εφαρμοστεί στους τοίχους και τις οροφές του στούντιο. Φωτογραφίες: Ståle Eriksen.