Αποκατάσταση κατοικίας στο λιμάνι

  • Su00f8ren Ravn
  • Poul Henning Su00f8rensen

Αρχικά χτίστηκε ως κατοικία εφοπλιστή στο λιμάνι του Vejle στη Δανία, και σηματοδοτεί την παλιότερη αποβάρα του. Το 1931 το κτίριο μετατράπηκε σε αποθήκη και κατάστημα χειροτεχνίας και λειτουργούσε μέχρι σήμερα. Οι αρχιτέκτονες σχεδίθασαν τηνμετατροπή του ιστορικού κτιρίου σε σύγχρονο χώρο γραφείων υψηλών προδιαγραφών, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μιας αναπτυσόμενης εταιρείας επενδύσεων.
Οι αρχικοί τοίχοι έχουν καθαριστεί και τατούβλα είναι πλέον εμφανή, ενώ οι νέοι εσωτερικοί τοίχοι είναι λευκοί και τα δάπεδα επενδύθηκαν με φυσικό ξύλο.
Το έργο προτάθηκε για το βραβείο RENOVER' 2017, βραβείο αρχιτεκτονικής της Δανίας για έργα ανακαίνισης και αλλαγής χρήσης. Η ομάδα κριτών εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την προσοχή του έργου στη λεπτομέρεια και την υψηλή ποιότητα της κατασκευής και τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Φωτογραφίες Adam Mørk.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Υπαίθριο καθιστικό

Υπαίθριο καθιστικό

Διαμόρφωση εξωτερικού στεγασμένου χώρου σε εξοχική κατοικία. Villa Amanzi στην Ταϊλάνδη. Φωτογραφία Marc Gerritsen, Helicam Asia Aerial Photography. 
Κρεβατοκάμαρα με βεστιάριο σε διαμέρισμα

Κρεβατοκάμαρα με βεστιάριο σε διαμέρισμα

Στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, έναν τόπο με απαράμιλλο φυσικό κάλλος και ιδανικό κλίμα, βρίσκεται το διαμέρισμα δεύτερου ορόφου, με απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα.Υλικά και εξοπλισμός υψηλών προδιαγραφών, καθώς και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.