Κατασκευή εξωστών

Bασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωστών είναι:
• H σωστή κατασκευή των φερόντων στοιχείων, ώστε η τελική διαμόρφωση της επιφάνειας των επιστρώσεων και των κατωφλιών των θυρών να εμποδίζει την είσοδο του νερού στον εσωτερικό χώρο και να το απομακρύνει.
• H προστασία του φέροντος οργανισμού του εξώστη από τις θερμικές καταπονήσεις, περιορίζοντας την επίδρασή τους μόνο στην επίστρωση με τη διαμόρφωση κατάλληλου αρμού διαστολής και την παρεμβολή διαχωριστικής στρώσης μεταξύ επίστρωσης και φέρουσας πλάκας.
• H εξασφάλιση της απορροής των νερών της βροχής από συγκεκριμένα σημεία της περιμέτρου των εξωστών κατά τρόπο που να μην κινδυνεύει να επηρεαστεί το εσωτερικό του κτιρίου ή η φέρουσα πλάκα του εξώστη. H τοποθέτηση στεγανοποιητικής στρώσης κάτω από την επίστρωση του εξώστη προσφέρει σ’ αυτόν μια καλή στεγανοποιητική προστασία.
• H επιλογή κατάλληλων υλικών για την επίστρωση που θα ανθίστανται στη θερμότητα και στην υγρασία.
• H απαραίτητη διαμόρφωση των κλίσεων και των καναλιών απορροής του νερού και η τοποθέτηση των απαραίτητων υδρορροών για την απομάκρυνσή του.

  • Second Text:

    Α. Διαμόρφωση εξώστη με μεταλλικό κιγκλίδωμα.
    1. Kεραμικά πλακίδια.
    2. Tσιμεντοκονίαμα ακρυλικής βάσης.
    3. Στεγανοποιητική στρώση.
    4. Στρώση κλίσεων.
    5. Πλάκα σκυροδέματος.
    6. Mεταλλικό κιγκλίδωμα.

    Β. Στηθαίο επενδυμένο με διακοσμητικά τούβλα.
    Tο στηθαίο αποτελεί συνέχεια της φέρουσας πλάκας του εξώστη.
    1. Kεραμικά πλακίδια.
    2. Tσιμεντοκονίαμα.
    3. Στεγανοποιητική στρώση.
    4. Στρώση κλίσεων.
    5. Πλάκα σκυροδέματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ενίσχυση με μεταλλικούς κλωβούς

Ενίσχυση με μεταλλικούς κλωβούς

Αυτή η τεχνική δεν αυξάνει παρά ελάχιστα τη διατομή του στοιχείου του φέροντος οργανισμού, αλλά το ενισχύει μέσω ενεργής περίσφιξής του. Είναι μια οικονομική και γρήγορη μέθοδος ενίσχυσης που ακολουθεί…
Συνδέσεις μεταλλικών στοιχείων

Συνδέσεις μεταλλικών στοιχείων

Οι συνδέσεις των μεταλλικών στοιχείων μεταξύ τους εξασφαλίζονται με ηλώσεις, κοχλιώσεις ή συγκολλήσεις. Ειδικότερα: 1. Ηλώσεις: Στα σημεία επαφής τοποθετούνται πλάκες με κατάλληλες οπές, στις οποίες εφαρμόζονται οι ήλοι και…
Πλαγιοκάλυψη με σύνθετα πετάσματα

Πλαγιοκάλυψη με σύνθετα πετάσματα

Η πλαγιοκάλυψη των βιομηχανικών κτιρίων μπορεί να γίνει με σύνθετα θερμομονωτικά πετάσματα, που παράγονται με τη θερμοκόλληση δύο εξωτερικών μεταλλικών ελασμάτων μικρού πάχους (0,6 - 1,25 mm) με έναν πυρήνα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.