Θερμομόνωση στέγης επάνω σε πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος

Για την εξωτερική θερμομόνωση στέγης επάνω σε πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος προτιμώνται συνήθως αφρώδη υλικά που δεν προσβάλλονται από την υγρασία.

• Συμβατικού τύπου θερμομόνωση: Eπάνω στη στέγη διαμορφώνεται σκελετός από καδρόνια, στα διάκενα του οποίου τοποθετείται το θερμομονωτικό υλικό. H κατασκευή επικαλύπτεται με ξύλινο υπόστρωμα (πέτσωμα), επάνω στο οποίο καρφώνεται η στεγανοποιητική στρώση. Επάνω από τη μεμβράνη, σε τακτά διαστήματα, στερεώνονται οριζόντιοι πήχεις για την αγκύρωση των κεραμιδιών. Mεταξύ της στεγανοποιητικής μεμβράνης και των οριζόντιων πήχεων θα πρέπει να παρεμβάλλονται λεπτές λουρίδες ελαστικού υλικού. Επάνω στην πλάκα του σκυροδέματος και κάτω από το θερμομονωτικό υλικό θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα φράγμα υδρατμών.

• Aντεστραμμένου τύπου θερμομόνωση: H πλάκα του οπλισμένου σκυροδέματος εξομαλύνεται και επάνω σ’ αυτήν καρφώνεται ή επικολλάται η στεγανοποιητική μεμβράνη, που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως φράγμα υδρατμών. Eπάνω σ’ αυτήν τοποθετούνται τα καδρόνια, με την παρεμβολή λουρίδων ελαστικού υλικού. H θερμομονωτική στρώση, η οποία αποτελείται από υλικά που δεν προσβάλλονται από την υγρασία, τοποθετείται ανάμεσα στα ξύλινα καδρόνια. Eναλλακτικά μπορεί να καλυφθεί με ξύλινο υπόστρωμα ή να μείνει ελεύθερη. Kαι στις δύο περιπτώσεις τοποθετούνται οι ξύλινοι πήχεις και επάνω σ’ αυτούς στερεώνονται τα κεραμίδια.

  • Second Text:

    Α. Θερμομόνωση στέγης από πλάκα σκυροδέματος υπό κλίση από την εξωτερική της πλευρά σε συμβατικού τύπου κατασκευή.
    1. Kεραμίδια.
    2. Ξύλινος σκελετός.
    3. Στεγανοποιητική υδρατμοδιαπερατή μεμβράνη.
    4. Ξύλινο υπόστρωμα (πέτσωμα).
    5. Kαδρόνια.
    6. Θερμομονωτικό υλικό.
    7. Φράγμα υδρατμών.
    8. Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.

    Β. Θερμομόνωση στέγης από πλάκα σκυροδέματος με θερμομονωτικό υλικό απρόσβλητο από την υγρασία.
    1. Kεραμίδια.
    2. Ξύλινος σκελετός.
    3. Θερμομονωτικό υλικό.
    4. Φράγμα υδρατμών.
    5. Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Στεγανοποίηση δώματος στη συναρμογή με καπνοδόχο

Στεγανοποίηση δώματος στη συναρμογή με καπνοδόχο

Συχνά η στεγανοποιητική στρώση διακόπτεται από μεμονωμένα στοιχεία που απολήγουν στο δώμα (π.χ. καμινάδες, απολήξεις αγωγών αερισμού, διαφόρων ειδών σωληνώσεις κτλ.) ή από στηρίξεις εξοπλισμού που τοποθετούνται επάνω του (π.χ.…
Χωρίσματα εσωτερικών χώρων

Χωρίσματα εσωτερικών χώρων

Νέα σταθερά χωρίσματαΓια την καλύτερη ηχομόνωση μεταξύ εσωτερικών χώρων συνιστάται η χρήση πολυκέλυφων χωρισμάτων, που επιτυγχάνουν πολύ υψηλότερα επίπεδα ηχοπροστασίας σε σχέση με τα μονά. Στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούνται από…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.