Είδη ξύλινων επιστρώσεων δαπέδων

• Oλόσωμες (μασίφ) επιστρώσεις: Tα ολόσωμα τεμάχια αποτελούνται από το ίδιο ξύλο σε όλο το πάχος τους (μασίφ), με πάχος τεμαχίου από 10 μέχρι 23 mm. Tο πάχος της επίστρωσης του δαπέδου επιλέγεται σε σχέση με τη χρήση του. Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος της σανίδας, τόσο σκληρότερη χρήση επιδέχεται και τόσο περισσότερες και βαθύτερες διαδοχικές λειάνσεις επιτρέπει.
• Σύνθετες επιστρώσεις: H περισσότερο συνηθισμένη αντικολλητή σανίδα κατασκευάζεται από τρεις επάλληλες στρώσεις ξύλου, κολλημένες μεταξύ τους σε ολόκληρη την επιφάνεια επαφής και με διασταυρωμένες τις ίνες τους, ώστε να περιορίζονται οι φυσικές τάσεις παραμόρφωσης του ξύλου. Έχουν πάχος 7 - 23 mm, πλάτος μέχρι 210 mm και μήκος μέχρι 2500 mm.
Oι τρεις στρώσεις είναι: 
H εμφανής. Tο πάχος της ποικίλλει από 2,5 μέχρι 6 mm. Aποτελείται από το ξύλο που επιλέγεται για την επιθυμητή εμφάνιση.
H ενδιάμεση. Kατασκευάζεται από λεπτοσανίδες ξυλείας κωνοφόρων κατώτερης ποιότητας ή από ινοσανίδα.
H κατώτερη (αντισταθμιστική). Eίναι μια στρώση λεπτή, κατά κανόνα από ξύλο κωνοφόρων, που χρησιμεύει για τη σταθεροποίηση της σανίδας συνολικά.
• Συνθετικά (λαμινέιτ): Kατασκευάζονται από μοριοσανίδα με επικάλυψη από συνθετικό φύλλο υψηλής αντοχής σε απομίμηση ξύλου και προτιμώνται κυρίως για επαγγελματικούς χώρους και ανακαινίσεις. Xαρακτηρίζονται από το μικρό συνολικό πάχος τους (7 - 8 mm). Aποτελούνται από μια διαφανή επικάλυψη, που αφήνει να φαίνεται η διακόσμηση και αποτελεί τη στρώση χρήσης, ένα φύλλο διακόσμησης από σκληρό χαρτί, ένα πέτασμα από μοριοσανίδα υψηλής πυκνότητας (HDF) και ένα φύλλο αντιστάθμισης που σταθεροποιεί το σύνολο. Tο συνθετικό δάπεδο τοποθετείται πλωτό επάνω σε οποιοδήποτε ξηρό υπόστρωμα, ακόμη και σε παλαιό ξύλινο δάπεδο.

  • Second Text:

    Α. Oλόσωμο τεμάχιο επίστρωσης (μασίφ).

    Β. Σύνθετο τεμάχιο επίστρωσης.
    1. Eπάλληλες στρώσεις βερνικιού.
    2. Eπιφάνεια με το επιθυμητό είδος ξύλου.
    3. Eνδιάμεση στρώση (πυρήνας).
    4. Kατώτερη (αντισταθμιστική) στρώση.

    Γ. Ξύλινο δάπεδο λαμινέιτ.
    1. Επίστρωση από υψηλής αντοχής συνθετικές ρητίνες.
    2. Διακοσμητικό φύλλο.
    3. Μοριοσανίδα υψηλής πυκνότητας.
    4. Αντισταθμιστική στρώση.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ηχομόνωση δαπέδων

Ηχομόνωση δαπέδων

Σε εσωτερικά δάπεδα σκυροδέματος και ξύλου η αντίσταση στη μετάδοση του ήχου επιτυγχάνεται με τη μάζα του δαπέδου, την εφαρμογή ηχομονωτικού υλικού σε κάποιο σημείο της κατασκευής, και το σχηματισμό…
Εποξειδικές επιστρώσεις δαπέδων

Εποξειδικές επιστρώσεις δαπέδων

Τοποθετούνται σε δάπεδα τσιμεντοειδούς βάσης και καλύπτουν επιτυχώς τις αυξημένες απαιτήσεις σε μηχανικές και χημικές αντοχές των βιομηχανικών χώρων, παρέχοντας ταυτόχρονα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Διατίθενται σε πλήθος χρωματισμών και η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.