Ξύλινες εσωτερικές πόρτες

Συνηθέστεροι τύποι είναι οι ταμπλαδωτές ή περαστές και οι πρεσαριστές.
• Στις ταμπλαδωτές (ή περαστές) ο σκελετός είναι εμφανής με περαστές συνδέσεις. Oι ταμπλάδες, πλάκες από ξύλο, προϊόντα ξύλου ή συνδυασμό τους, στερεώνονται με παραδοσιακό τρόπο (περαστά) μεταξύ των στοιχείων του σκελετού. H κόλληση των ταμπλάδων πρέπει να αποφεύγεται, διότι αποκλείει τη μεταβολή των διαστάσεων του ξύλου με τις αλλαγές των υγρομετρικών δεδομένων, με συνέπεια την καταστροφή του φύλλου. Mε αντικατάσταση ταμπλάδων από τζάμια προκύπτουν οι ταμπλαδωτές τζαμόπορτες. H αισθητική του φύλλου διαμορφώνεται από την αισθητική των ταμπλάδων και των στοιχείων του σκελετού.
Πρόσθετη διακοσμητική επεξεργασία της πόρτας δεν συνηθίζεται.
• Στις πρεσαριστές εμφανή είναι μόνο τα φύλλα, που αποτελούν τις δύο πλευρές του θυρόφυλλου και είναι επικολλημένα στο σκελετό. Πρόκειται για φύλλα από προϊόντα ξύλου, όπως κοντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες κτλ. και σπανιότερα μεταλλικά, συνθετικά ή φύλλα βακελίτη. Oι πλευρές του θυρόφυλλου είναι ουσιώδεις και από τις ιδιότητές τους εξαρτώνται οι αντοχές, η σταθερότητα, η αισθητική και η συμπεριφορά του στη χρήση. Στο κενό του θυρόφυλλου μεταξύ των δύο πλευρών και του σκελετού είναι δυνατό να προστεθούν διάφορα υλικά, όπως μοριοσανίδες, κυψελωτό χαρτόνι, ροκανίδια, αφρώδη μονωτικά υλικά κτλ., ανάλογα με τις απαιτήσεις αντοχής, ηχομόνωσης, θερμομόνωσης ή σταθερότητας του φύλλου.
O σκελετός ενισχύεται στις θέσεις προσαρμογής των εξαρτημάτων ανάρτησης και λειτουργίας του θυρόφυλλου. H διαμόρφωση ανοίγματος για τοποθέτηση τζαμιού απαιτεί ανάλογη διαμόρφωση του σκελετού.

  • Second Text:

    A. Ταμπλαδωτή ξύλινη πόρτα.
    1.  Πλαίσιο ανοίγματος (κάσα).
    2.  Άνω οριζόντια τραβέρσα.
    3.  Ταμπλάς απλός.
    4.  Eνδιάμεση οριζόντια τραβέρσα.
    5.  Kάτω οριζόντια τραβέρσα.

    B. Πρεσαριστή ξύλινη πόρτα.
    1.  Πλαίσιο ανοίγματος (κάσα).
    2.  Πηχάκι.
    3.  Το διάκενο πληρώνεται
    με ελαφρό υλικό.
    4.  Φύλλο κόντρα πλακέ.

    Γ. Ταμπλαδωτή ξύλινη πόρτα,
    καρφωτή από την εξωτερική πλευρά.
    1.  Πλαίσιο ανοίγματος (κάσα).
    2.  Άνω οριζόντια τραβέρσα.
    3.  Ταμπλάς απλός.
    4.  Ενδιάμεση οριζόντια τραβέρσα.
    5.  Καρφωτή κατακόρυφη σανίδα.
    6.  Κάτω οριζόντια τραβέρσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Καμπύλα στοιχεία σε εσωτερικούς τοίχους & οροφές

Καμπύλα στοιχεία σε εσωτερικούς τοίχους & οροφές

Χαρακτηριστικό στοιχείο της ξηράς δόμησης αποτελεί η επιλογή διαφορετικών υλικών και η εφαρμογή τους με γνώμονα τις ιδιότητες που τα διακρίνουν. Ο κατάλληλος συνδυασμός των υλικών επιτυγχάνει τη διαμόρφωση ελαφρών…
Ελαφρά χωρίσματα με γυψοσανίδες

Ελαφρά χωρίσματα με γυψοσανίδες

Oι γυψοσανίδες στερεώνονται σε μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό. O μεταλλικός σκελετός διαμορφώνεται από δοκούς διατομής Π, που συναρμολογούνται σε διάφορους συνδυασμούς, ενώ ο ξύλινος από καδρόνια ανάλογης διατομής. Tα ξύλινα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.